Presentació

Presentació

La Junta Qualificadora de Coneixements  de Valencià ens atorga Certificat de Coneixements de Valencià amb el Grau Mitjà (C1) , per tant col·legis què estem qualificats per a raonar de la llengua i amb la llengua d’una mena mitjana.

M’agrada dir la Llengua sense més. Si em demanen més precisió diria Valencià-Català, però com soc aragonès d’origen, què és on va començar tot  permeteu-me  com única extravagància la denominació de: valenciano-catalán.

Les diferències caldria considerar-les, com variants d’un tronc comú,  enriquidores i si em permeteu, per a sumar, mai per a dividir perquè el valencià de València es més paregut al català de Catalunya que al francès o que al espanyol. Igualment un home blanc es més paregut a un home negre que a un ximpanzé.

Farem una categoria d’articles que anomenarem Qualificats per la Junta. En ella trobareu opinions, pensaments que el meu esperit m’impulsa a escriure en la llengua, curiositats, diferències en la parla.

La meua passió per la llengua no em lliurarà de cometre faltes. No em sabrà greu esser corregit.

 

Joan Perfavor

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>